zondag 11 januari 2009

Waarom de zee zout is

Zout is eigenlijk natriumchloride, en bestaat dus uit Natrium (Na+) en Chloor (Cl-). Wanneer gesteenten afbreken, ontstaat er Na+, dit wordt door de regen uitgespoeld en komt via de rivieren naar de zee.
In de zee zijn er onderzeese vulkanen die Cl- afscheiden.
Het Na+ afkomstig van de rivieren, en het Cl- afkomstig van de zee (onderzeese vulkanen) bindt zich met elkaar tot NaCl of zout. Daarom zijn alleen zeeën zout.
Uitzondering: de Dode Zee is nu een meer maar was vroeger een oceaan. Je vindt er nu op de bodem heel veel afzettingslagen van zout. Dit zout komt vrij. Het water is zo zout dat er geen dieren en planten kunnen leven.



Dit wist ik helemaal niet...
bron: http://www.dekust.org/dekust/interactief_ektid13713.aspx?

2 opmerkingen:

  1. als wij zweten (zout)heeft dat nog altijd te maken met dat vuur van die vulkanen, water en mineralen en voor de tijden van 't atoom met de straling die we aanvankelijk op cosmosische schaal gezien maar even waren...all is connected in de richting van voortdurende schepping
    octo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. voortdurende schepping: met die zeven dagen heeft hij al genoeg onheil aangericht. laat het scheppen nu maar ons over !! God is dead, de Mens ook, maar de mensen nog niet

    BeantwoordenVerwijderen